De voornaam Kian

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Kian" is een jongensnaam van Iraanse oorsprong. Het is afgeleid van het Perzische woord "kayān", wat "koning" betekent. Hoewel de naam niet veelvuldig voorkomt in Nederland, is hij de afgelopen jaren wel gestaag in populariteit toegenomen. In 2020 stond de naam op de 87e plaats van populairste jongensnamen in Nederland.

Kian heeft een eenvoudige en makkelijk uit te spreken klankstructuur, wat waarschijnlijk bijdraagt aan zijn aantrekkingskracht. Het is een korte en krachtige naam met een mooie betekenis, wat ouders kan aanspreken bij het kiezen van een naam voor hun kind. Hoewel de naam voornamelijk wordt geassocieerd met jongens, kan hij ook als unisexnaam worden gebruikt. Het is interessant om op te merken dat de populariteit van Kian varieert in verschillende regio's binnen Nederland, waarbij sommige regio's een hogere concentratie van deze naam laten zien dan andere.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Kían, Kiän

Met een lettertje anders heb je: Aian, Bian, Cian, Dian, Fian, Gian, Hian, Iian, Jian, Kaan, Kean, Khan, Kiah, Kiai, Kiak, Kiam, Kiao, Kias, Kiat, Kiau, Kiaw, Kiaz, Kien, Kiin, Kijn, Kinn, Kion, Kirn, Kiun, Kjan, Knan, Koan, Kuan, Kwan, Kyan, Lian, Mian, Nian, Pian, Qian, Rian, Sian, Tian, Vian, Wian, Xian, Yian, Zian, jian, lian, xian

Zie ook