De voornaam Devin

Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Devin" is van oorsprong een Ierse jongensnaam en wordt ook wel geschreven als "Devon". Het is afgeleid van het Ierse woord "daimhin", wat "jonge hert" betekent. Devin komt in Nederland zowel als jongensnaam als meisjesnaam voor, maar wordt vaker aan jongens gegeven.

In de afgelopen decennia is de populariteit van de naam Devin wisselend geweest. In de jaren 90 en begin 2000 was de naam redelijk populair, maar sindsdien is het gebruik ervan afgenomen. In 2020 stond Devin op plaats 231 in de lijst van meest gekozen jongensnamen in Nederland.

Opvallend is dat er enkele bekende personen zijn die de voornaam Devin dragen. Zo is er een Amerikaanse professionele skateboarder genaamd Devin Szmikowski, beter bekend als "Devin Calloway". Daarnaast is er ook een Amerikaanse acteur met de naam Devin Ratray, bekend van zijn rol als Buzz McCallister in de film "Home Alone".

Het is interessant om op te merken dat Devin ook als achternaam voorkomt, zowel in Nederland als in andere landen. Het kan dus voorkomen dat mensen de achternaam "Devin" hebben, zonder dat dit hun voornaam is.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Dèvin, Dévin, Devín

Met een lettertje anders heb je: Aevin, Bevin, Cevin, Davin, Debin, Defin, Dejin, Delin, Demin, Denin, Deqin, Derin, Devan, Deven, Devia, Devid, Devie, Devik, Devil, Devim, Devis, Devit, Devon, Devun, Devyn, Dewin, Dexin, Deyin, Divin, Dlvin, Fevin, Gevin, Hevin, Jevin, Kevin, Levin, Mevin, Nevin, Revin, Sevin, Tevin, Yevin, kevin

Zie ook