De voornaam Devon

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Devon" is van oorsprong een Engelse naam die zowel aan jongens als meisjes gegeven kan worden. In Nederland is de naam voornamelijk bekend als jongensnaam. Devon is afgeleid van de place name "Devonshire", wat verwijst naar de Engelse provincie Devon. Het is interessant om te vermelden dat deze naam niet heel populair is in Nederland. In 2020 stond de naam Devon op de 494e plaats in de lijst van meest gekozen jongensnamen, wat betekent dat het relatief weinig voorkomt. Interessant genoeg is de naam wel in opkomst sinds het begin van de 21e eeuw, wat suggereert dat steeds meer ouders deze naam overwegen voor hun kinderen.

Hoewel Devon geen typisch Nederlandse naam is, wordt het toch in Nederland gebruikt. Het is mogelijk dat ouders die voor deze naam kiezen, geïnspireerd zijn door Engelstalige invloeden of internationale namen. Het is ook opvallend dat de naam vaker voorkomt in stedelijke gebieden dan op het platteland. Dit zou kunnen wijzen op een voorkeur voor deze naam onder stedelijke, meer mondiale ouders. Over het algemeen blijft de naam Devon echter redelijk zeldzaam in Nederland, waardoor het een unieke keuze kan zijn voor ouders die hun kind een ongebruikelijke voornaam willen geven.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Dévon, Dèvon, Devón, Dëvon, Devòn, Devön

Met een lettertje anders heb je: Aevon, Bevon, D'von, D-von, Davon, Decon, Deeon, Defon, Deion, Dejon, Delon, Demon, Denon, Deron, Deson, Devan, Deven, Devin, Devoe, Devoy, Devun, Devyn, Dewon, Dexon, Deyon, Dezon, Divon, Dyvon, Gevon, Hevon, Jevon, Kevon, Levon, Nevon, Qevon, Revon, Sevon, Yevon, Zevon

Zie ook