De voornaam Diena

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Diena" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 35 vrouwen met deze naam. Diena is een vrouwelijke variant van de naam Dina. Hoewel de naam Dina in Nederland wat bekender is, wordt Diena minder vaak gebruikt. Het gebruik van de naam Diena lijkt in de afgelopen decennia af te nemen.

Wat betreft de herkomst van de naam Diena zijn er verschillende mogelijkheden. Diena kan een Nederlandse verkorting zijn van de Latijnse naam Adriana, wat "vrouw uit Hadria" betekent. Het kan ook een verkorting zijn van de Friese naam Dientje of een variant zijn van de Hebreeuwse naam Dinah. Diena heeft geen specifieke associaties of betekenissen die algemeen bekend zijn in Nederland. Het is mogelijk dat Diena vaker in specifieke regio's voorkomt, maar daar is geen concrete informatie over beschikbaar.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Diëna

Met een letter anders krijg je Biena, Ciena, Daena, Deena, Dhena, Diana, Dieba, Dieca, Dieda, Diega, Dieja, Dieka, Diela, Diema, Diene, Dieng, Dieni, Dienn, Dieno, Diens, Dient, Dieny, Diepa, Dieta, Dieva, Diewa, Dieya, Difna, Digna, Dihna, Dijna, Dimna, Dinna, Diona, Dipna, Dirna, Disna, Diuna, Divna, Diyna, Djena, Dlena, Doena, Drena, Duena, Dyena, Dzena, Fiena, Giena, Jiena, Kiena, Liena, Miena, Niena, Piena, Riena, Siena, Tiena, Viena, Wiena, Xiena, Ziena

Zie ook