De voornaam Diana

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Diana" is een meisjesnaam van Latijnse oorsprong. Het is afgeleid van de Romeinse godin Diana, die werd geassocieerd met de jacht, maan en vrouwelijkheid. De naam Diana wordt al eeuwenlang gebruikt en heeft een tijdloze uitstraling. Het is een populaire voornaam in veel Europese landen, waaronder Nederland.

In Nederland is de populariteit van de naam Diana enigszins afgenomen in de afgelopen jaren. In de jaren '80 en '90 was de naam redelijk populair, maar sindsdien is het aantal geboorteregistraties met de naam Diana gestaag gedaald. Dit kan te maken hebben met veranderende trends en voorkeuren van ouders bij het kiezen van babynamen. Ondanks de afname blijft Diana echter een bekende voornaam die nog steeds regelmatig wordt gebruikt. De naam heeft een klassiek tintje en wordt vaak geassocieerd met elegantie en vrouwelijkheid.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Diaña, Diäna, Dianá, Diána, Diàna, Diāna, Dıana

Met een lettertje anders heb je: Aiana, Biana, Ciana, Daana, Deana, Dhana, Diada, Diaha, Diaka, Diala, Diama, Diane, Diang, Diani, Diank, Diann, Diano, Diany, Diara, Diata, Diawa, Diena, Difna, Digna, Dihna, Dijna, Dimna, Dinna, Diona, Dipna, Dirna, Disna, Diuna, Divna, Diyna, Djana, Dlana, Duana, Dwana, Dyana, Dzana, Fiana, Giana, Jiana, Kiana, Liana, Miana, Niana, Qiana, Riana, Siana, Tiana, Viana, Wiana, Xiana, Ziana

Zie ook