De voornaam Riana

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Riana" is een vrouwelijke voornaam die in Nederland voorkomt, zij het in beperkte mate. Deze voornaam is afgeleid van het Engelse woord "Rihanna". Het is interessant om op te merken dat Rihanna, de internationaal bekende zangeres, de populariteit van de voornaam "Riana" mogelijk heeft beïnvloed. Hoewel er geen specifieke gegevens beschikbaar zijn over de populariteit van deze voornaam, kan worden gezegd dat deze niet behoort tot de meest gebruikelijke voornamen in Nederland.

Vanuit taalkundig oogpunt valt op dat de voornaam "Riana" een variant is van de voornamen "Rianne" en "Rianneke". Het toevoegen van de letter "a" aan het einde van de naam lijkt een veelgebruikte trend te zijn bij de creatie van nieuwe voornamen. Het is aannemelijk dat ouders voor de naam "Riana" hebben gekozen vanwege de klank, die een zekere exotische en moderne uitstraling heeft. Het is echter belangrijk om op te merken dat de keuze van een voornaam vaak persoonlijk en subjectief is, en dat ouders verschillende redenen kunnen hebben om voor de naam "Riana" te kiezen of juist niet.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Riána

Met een letter anders krijg je Aiana, Biana, Ciana, Diana, Fiana, Giana, Jiana, Kiana, Liana, Miana, Niana, Qiana, Raana, Reana, Rhana, Riada, Riama, Riand, Riane, Riang, Riani, Riann, Riano, Riant, Riany, Ricna, Riena, Rigna, Riina, Rijna, Rimna, Rinna, Riona, Risna, Rizna, Roana, Ruana, Ryana, Siana, Tiana, Viana, Wiana, Xiana, Ziana

Zie ook