De voornaam Tiana

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Tiana is een voornaam die in Nederland vrij zeldzaam is. Het is afgeleid van de naam Tia, die oorspronkelijk een verkorte vorm is van namen zoals Christina of Tatiana. De naam Tiana wordt voornamelijk gebruikt als meisjesnaam, hoewel het theoretisch ook als jongensnaam kan worden gebruikt.

Hoewel Tiana geen populaire voornaam is, heeft het wel een betekenis die interessant kan zijn voor sommigen. Tiana is namelijk een variant van Diana, een naam die vooral bekend is van de Romeinse godin van de jacht. Diana was een godin die werd geassocieerd met de maan en met wilde dieren. Deze betekenis kan de naam Tiana een mystiek en avontuurlijk karakter geven. Daarnaast heeft Tiana ook een exotisch klinkende klank, wat het aantrekkelijk maakt voor ouders die op zoek zijn naar een unieke voornaam voor hun kind.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Ti'ana, Tiäna

Met een lettertje anders heb je: Aiana, Biana, Ciana, Diana, Fiana, Giana, Jiana, Kiana, Liana, Miana, Niana, Qiana, Riana, Siana, T'ana, Teana, Thana, Tiaga, Tiaka, Tiala, Tiama, Tiane, Tiang, Tiani, Tiano, Tiany, Tiara, Tiasa, Tiava, Tiaya, Tiena, Tiina, Tijna, Timna, Tinna, Tiona, Tisna, Tjana, Toana, Trana, Tuana, Twana, Tyana, Viana, Wiana, Xiana, Ziana

Zie ook