De voornaam Gul

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

Gul is een voornaam die voornamelijk voorkomt in Turkse en Marokkaanse gemeenschappen in Nederland. Deze naam heeft een rijke betekenis en heeft zijn oorsprong in het Perzisch. De naam "Gul" betekent "bloem" in het Perzisch, wat een symbolische en poëtische betekenis met zich meebrengt. Het wordt vaak gegeven aan meisjes en wordt beschouwd als een mooie en elegante voornaam.

Hoewel de naam "Gul" minder vaak voorkomt in Nederland in vergelijking met traditionele Nederlandse namen, heeft het nog steeds een plekje gekregen in de Nederlandse samenleving. Deze voornaam is de afgelopen jaren steeds vaker te horen, mede dankzij de multiculturele invloeden in ons land. Het is interessant om te zien hoe namen uit andere culturen worden opgenomen in de Nederlandse namenpool en hoe ze bijdragen aan de diversiteit van onze samenleving.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Gűl, Gül, Gŭl

Met een lettertje anders heb je: Aul, Bul, Cul, Dul, Eul, Ful, Gal, Gel, Ggl, Ghl, Gil, Gml, Gol, Gua, Gue, Gug, Gui, Gum, Gun, Guo, Gup, Gur, Gus, Guy, Guz, Gyl, Hul, Jul, Kul, Lul, Nul, Oul, Pul, Qul, Rul, Sul, Tul, Yul, yul

Zie ook