De voornaam Guy

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Guy" is van oorsprong een Engelse naam die afgeleid is van het Franse woord "gui", wat maretak betekent. In Nederland komt de naam Guy niet heel vaak voor. Volgens het Meertens Instituut waren er in 2020 minder dan 100 mensen met deze voornaam geregistreerd. Het is dus een vrij zeldzame naam in Nederland.

Hoewel de naam Guy niet erg populair is in Nederland, komt hij wel vaker voor in Engelssprekende landen. In het Verenigd Koninkrijk bijvoorbeeld, is de naam Guy wat vaker te vinden. Dit heeft mogelijk te maken met de historische betekenis van de naam. In Groot-Brittannië wordt op 5 november "Bonfire Night" gevierd, waarbij een pop gemaakt van oude kleding en gevuld met stro, genaamd "Guy Fawkes", verbrand wordt. Guy Fawkes was een Engels katholieke samenzweerder die in 1605 betrokken was bij het "Buskruitverraad" waarbij geprobeerd werd het Britse parlementsgebouw op te blazen. Deze gebeurtenis heeft de naam "Guy" mogelijk meer bekendheid gegeven in Engelssprekende culturen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Buy, Cuy, Duy, Gay, Goy, Gry, Gua, Gue, Gug, Gui, Gul, Gum, Gun, Guo, Gup, Gur, Gus, Guz, Gwy, Huy, Juy, Kuy, Luy, Muy, Nuy, Puy, Quy, Ruy, Suy, Tuy, Vuy, Wuy, duy

Zie ook