De voornaam Ko

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor mannen gebruikt.

De voornaam "Ko" is een korte en krachtige naam die voornamelijk voorkomt als jongensnaam in Nederland. Het is een naam die al lange tijd gebruikt wordt, maar in de afgelopen decennia minder populair is geworden. Er zijn geen concrete historische gegevens bekend over de oorsprong van de naam, maar het is mogelijk dat het een verkorte vorm is van de naam "Jacob".

Hoewel de naam "Ko" niet veel voorkomt, heeft het wel enkele bekende dragers gehad. Zo was Ko van Dijk een beroemde Nederlandse toneel- en filmacteur uit de 20e eeuw. Daarnaast is er ook een bekend kinderliedje genaamd "Kortjakje", waarin de naam "Ko" voorkomt. Dit liedje wordt nog steeds gezongen in Nederland en België.

Al met al kan geconcludeerd worden dat de naam "Ko" een eenvoudige en tijdloze voornaam is, maar niet erg veel wordt gebruikt in Nederland.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is KO

Met een letter anders krijg je Ao, Bo, Co, Do, Eo, Fo, Go, Ho, Io, Jo, KA, KC, KE, KF, KG, KH, KI, KJ, KL, KM, KN, KO, KP, KR, KS, KT, KV, KY, Ka, Kc, Ke, Kf, Kg, Kh, Ki, Kj, Kl, Km, Kn, Kp, Kr, Ks, Kt, Ku, Kv, Ky, Lo, Mo, No, Oo, Po, Ro, So, To, Vo, Wo, Yo, Zo, do, fo, mo, wo

Zie ook