De voornaam Micha

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Micha is een voornaam die zowel voor jongens als meisjes wordt gebruikt in Nederland. Het is een variant van de Hebreeuwse naam "Michaël", wat "wie is als God?" betekent. Het is een relatief populaire voornaam in Nederland, maar niet zo veelvoorkomend als andere namen zoals Daan of Emma.

Een interessant feit over de naam Micha is dat het zowel in Nederland als in andere landen wordt gebruikt. In veel landen wordt het echter voornamelijk als jongensnaam gebruikt, terwijl het in Nederland ook veel als meisjesnaam wordt gekozen. Dit toont aan dat de betekenis en klank van de naam als neutraal worden beschouwd in het Nederlandse taalgebied.

Het gebruik van de naam Micha is de afgelopen jaren gestaag toegenomen. Dit kan worden toegeschreven aan de trend waarbij ouders steeds vaker kiezen voor kortere en eenvoudige namen voor hun kinderen. De naam Micha heeft een tijdloze uitstraling en kan zowel modern als traditioneel worden geïnterpreteerd, waardoor het aantrekkelijk is voor veel ouders.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Michá

Met een letter anders krijg je Aicha, Dicha, Eicha, Kicha, Licha, Macha, Micca, Miche, Michi, Micho, Micka, Migha, Mikha, Milha, Minha, Mirha, Misha, Mitha, Mucha, Mycha, Nicha, Richa, Ticha, Vicha, Wicha

Zie ook