De voornaam Misha

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt. Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

"Misha" is een voornaam die zowel voor jongens als meisjes gebruikt kan worden. Het is een variant van de Russische naam "Mischa", die afgeleid is van "Michael". Deze naam heeft verschillende betekenissen in verschillende culturen. In het Hebreeuws betekent "Misha" bijvoorbeeld "geschenk van God".

In Nederland is de naam "Misha" niet extreem populair, maar ook niet zeldzaam. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) stond de naam in 2020 op de 113e plaats van meest gegeven jongensnamen, met 207 keren als eerste naam gegeven. Voor meisjes stond de naam op de 386e plaats, met 31 keer als eerste naam gegeven. Het gebruik van de naam lijkt de afgelopen jaren enigszins stabiel te zijn gebleven.

Hoewel er geen opvallende historische of culturele feiten zijn die specifiek met de naam "Misha" verbonden zijn, is het interessant om te zien hoe deze naam zowel in Nederland als internationaal wordt gebruikt. De naam wordt vaak geassocieerd met een eigentijds en genderneutraal karakter, waardoor het aantrekkelijk kan zijn voor ouders die niet op zoek zijn naar een traditionele jongens- of meisjesnaam. Het is ook mogelijk dat de naam door bekende personen of populaire cultuur invloed heeft gekregen, hoewel deze invloeden niet direct meetbaar zijn. Al met al blijft "Misha" een naam die variatie en individualiteit kan vertegenwoordigen in de Nederlandse namenwereld.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aisha, Bisha, Cisha, Disha, Eisha, Fisha, Gisha, Hisha, Iisha, Jisha, Kisha, Lisha, Masha, Mesha, Micha, Migha, Mikha, Milha, Minha, Mirha, Misba, Misca, Mishi, Mishu, Misia, Misja, Miska, Misma, Misna, Mispa, Misra, Missa, Mista, Misza, Mitha, Mosha, Mysha, Nisha, Oisha, Risha, Sisha, Tisha, Visha, Wisha, Yisha, Zisha

Zie ook