De voornaam Misja

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Misja" wordt voornamelijk gebruikt als jongensnaam in Nederland. Het is een naam van Russische oorsprong en is afgeleid van de naam "Michail" of "Michael". Misja heeft geen specifieke betekenis in het Nederlands, maar het heeft wel een betekenis in het Russisch, namelijk "Wie is als God?".

In Nederland komt de naam Misja niet vaak voor. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 30 jongens met deze naam. Dit maakt Misja een vrij unieke voornaam. Het kan een aantrekkelijke keuze zijn voor ouders die op zoek zijn naar een minder gangbare naam voor hun kind.

Hoewel Misja niet erg populair is, heeft het wel een zekere charme. Het is een korte en krachtige naam, met een exotische klank die kan opvallen tussen meer gangbare Nederlandse namen. Het kan ook een knipoog zijn naar de Russische cultuur of afkomst van de ouders. Omdat het geen specifieke betekenis heeft in het Nederlands, kan Misja ook neutraal zijn en past het goed bij verschillende achternaamcombinaties.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Aisja, Disja, Gisja, Hisja, Lisja, Masja, Mi-ja, Midja, Mieja, Milja, Minja, Mirja, Misba, Misca, Misha, Misia, Misji, Miska, Misma, Misna, Mispa, Misra, Missa, Mista, Misza, Mitja, Mizja, Mosja, Nisja, Risja, Sisja, Tisja, Wisja

Zie ook