De voornaam Mirja

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Mirja is een voornaam die voornamelijk wordt gebruikt in Nederland. Het is een naam die zowel aan jongens als meisjes kan worden gegeven, maar komt vaker voor bij meisjes. De oorsprong van de naam Mirja is niet eenduidig, maar het wordt vaak gezien als een variant van de naam Miriam. Mirja is een vrij zeldzame naam in Nederland. Volgens gegevens van de Sociale Verzekeringsbank waren er in 2020 slechts 33 mensen met de naam Mirja in Nederland geregistreerd.

De populariteit van de naam Mirja is in de afgelopen jaren afgenomen. In de jaren 80 was de naam iets populairder dan nu, maar sindsdien is het gebruik ervan gestaag gedaald. Het is interessant om op te merken dat de naam vooral voorkomt in bepaalde regio's van Nederland, zoals Drenthe, Groningen en Overijssel. Dit kan wijzen op regionale voorkeuren of invloeden bij het geven van deze naam. Hoewel de naam niet erg bekend is, heeft Mirja wel een mooie en melodieuze klank, waardoor het voor sommige ouders nog steeds aantrekkelijk kan zijn om hun kind zo te noemen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Dirja, Girja, Hirja, Jirja, Marja, Merja, Mi-ja, Midja, Mieja, Milja, Minja, Miraa, Mirca, Mirda, Mirea, Mirga, Mirha, Miria, Mirjo, Mirka, Mirla, Mirma, Mirna, Miroa, Mirra, Mirsa, Mirta, Mirva, Mirwa, Mirya, Mirza, Misja, Mitja, Mizja, Murja, Myrja, Nirja, Sirja, Virja, Wirja

Zie ook