De voornaam Mirna

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

Mirna is een voornaam die voornamelijk in Nederland wordt gebruikt. Het is een vrouwelijke voornaam die van origine Slavisch is. De etymologie van de naam is echter niet volledig duidelijk. Mogelijk is de naam afgeleid van het Slavische woord "mir", wat vrede betekent. Het is interessant om op te merken dat de naam niet erg populair is in Nederland. In de afgelopen jaren waren er slechts enkele honderden meisjes die de naam Mirna kregen. Deze naam heeft dus geen prominente plaats in de naamgevingscultuur van Nederland.

Over de betekenis van de naam Mirna zijn er weinig specifieke details bekend, omdat de naam niet vaak voorkomt. Er zijn ook geen bekende beroemdheden met deze naam die een bepaalde betekenis aan de naam hebben gegeven. Het is echter mogelijk om te speculeren dat de naam, als afgeleide van "mir", geassocieerd kan worden met vrede, harmonie en rust. Hoewel de naam niet erg populair is in Nederland, kan het voor sommige ouders juist aantrekkelijk zijn omdat het een unieke en minder traditionele keuze is.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Birna, Dirna, Girna, Hirna, Jirna, Kirna, Marna, Merna, Miana, Miena, Migna, Miina, Mijna, Milna, Minna, Miona, Miraa, Mirca, Mirda, Mirea, Mirga, Mirha, Miria, Mirja, Mirka, Mirla, Mirma, Mirne, Mirno, Mirny, Miroa, Mirra, Mirsa, Mirta, Mirva, Mirwa, Mirya, Mirza, Misna, Morna, Murna, Myrna, Virna, Wirna

Zie ook