De voornaam Mirka

Deze naam wordt ook als achternaam gebruikt.

Mirka is een voornaam die voornamelijk voorkomt in Slavische landen, zoals Tsjechië, Slowakije en Kroatië. Het is afgeleid van de naam Miroslava, wat "vrede en glorie" betekent. Mirka kan zowel als jongensnaam als meisjesnaam worden gebruikt, maar komt vaker voor als vrouwelijke voornaam. In Nederland is Mirka een minder bekende voornaam, met een lage populariteit. Er zijn geen specifieke historische of culturele gebeurtenissen bekend die de populariteit van deze naam hebben beïnvloed. De betekenis en oorsprong van Mirka kunnen echter interessant zijn voor ouders die op zoek zijn naar een naam met een Slavische achtergrond.

Het is moeilijk om specifieke statistieken of trends te vinden met betrekking tot het gebruik van de naam Mirka in Nederland. Het is een relatief zeldzame voornaam die niet behoort tot de populairste namen in het land. Ouders die voor de naam Mirka kiezen, doen dit waarschijnlijk vanwege hun interesse in Slavische namen of vanwege persoonlijke voorkeur. Het is mogelijk dat de populariteit van de naam in de toekomst kan veranderen, afhankelijk van trends en mode op het gebied van voornamen.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Birka, Dirka, Jirka, Marka, Merka, Micka, Mieka, Miika, Mijka, Mikka, Milka, Minka, Miraa, Mirca, Mirda, Mirea, Mirga, Mirha, Miria, Mirja, Mirke, Mirko, Mirla, Mirma, Mirna, Miroa, Mirra, Mirsa, Mirta, Mirva, Mirwa, Mirya, Mirza, Miska, Mitka, Miuka, Murka, Myrka, Pirka, Sirka, Yirka, Zirka

Zie ook