De voornaam Sabine

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Sabine" behoort tot de categorie van vrouwelijke voornamen die in Nederland al enkele decennia populair zijn. Het is een naam van Franse oorsprong en wordt ook wel als "Sabien" gespeld. De naam Sabine betekent "vrouw uit het oude volk der Samnieten", een volk uit de Oudheid in het midden van Italië. Een leuke feit over de naam Sabine is dat het in de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw een periode van populariteit beleefde in Nederland. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat mensen destijds op zoek waren naar namen die exotisch en toch vertrouwd klonken. Bovendien heeft de naam Sabine een elegante en melodieuze klank, waardoor het aantrekkelijk is voor veel ouders.

Een ander opmerkelijk aspect van de naam Sabine is dat het vaak voorkomt in combinatie met een tweede voornaam. Een mogelijke verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat ouders graag de originaliteit van de naam willen versterken door er een andere naam aan toe te voegen. Hierdoor wordt de naam Sabine unieker en persoonlijker. Daarnaast kan het ook een manier zijn om een familielid te eren of een andere betekenis aan de naam te geven. Het komt regelmatig voor dat de naam Sabine gecombineerd wordt met kortere voornamen, zoals Marie, Anne of Sophie. Deze combinaties zorgen voor een harmonieus en evenwichtig geheel en geven de naam Sabine een extra dimensie.

Computer gegenereerde tekst

Andere schrijfwijzen zijn: Sabiné, Sabīne

Met een lettertje anders heb je: Babine, Cabine, Fabine, Gabine, Jabine, Kabine, Labine, Nabine, Sabide, Sabihe, Sabije, Sabile, Sabina, Sabini, Sabino, Sabire, Sabiye, Sabyne, Sadine, Safine, Sagine, Sahine, Sakine, Saline, Samine, Sanine, Sarine, Satine, Savine, Sayine, Sebine, Sibine, Sybine, Tabine, Wabine

Zie ook