De voornaam Savine

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Savine" is een relatief zeldzame naam in Nederland. Volgens de Nederlandse Voornamenbank van het Meertens Instituut waren er in 2020 slechts 17 meisjes die de naam Savine droegen. De herkomst en betekenis van de naam zijn niet eenduidig te achterhalen. Hoewel er geen concrete informatie beschikbaar is over de oorsprong van de naam, kan het worden gezien als een variant van de naam Sabine of Sabina.

Hoewel de naam Savine niet bijzonder populair is in Nederland, is het interessant op te merken dat het gebruik van unieke en zeldzame namen de laatste jaren wel toeneemt. Ouders kunnen bij het kiezen van een naam worden geïnspireerd door factoren zoals klank, lettercombinaties of de betekenis van een naam. Het feit dat Savine een zeldzame naam is, kan voor sommige ouders juist aantrekkelijk zijn, omdat het hun kind een aparte identiteit geeft. Het benadrukt ook de persoonlijkheid en eigenheid van het kind.

Computer gegenereerde tekst

Met een letter anders krijg je Davine, Gavine, Javine, Lavine, Navine, Pavine, Sabine, Sadine, Safine, Sagine, Sahine, Sakine, Saline, Samine, Sanine, Sarine, Satine, Savane, Savile, Savime, Savina, Savini, Savino, Saviye, Sayine, Vavine, Zavine

Zie ook