De voornaam Sakine

Deze naam wordt voornamelijk voor vrouwen gebruikt.

De voornaam "Sakine" is een relatief zeldzame voornaam in Nederland. Het komt voornamelijk voor bij mensen met een Turkse of Koerdische achtergrond. De naam Sakine heeft verschillende betekenissen, afhankelijk van de culturele context. In het Turks betekent Sakine "ongebruikt" of "onbevlekt", terwijl het in het Koerdisch "vaste, stabiele persoon" kan betekenen. Het is interessant om op te merken dat de naam Sakine in andere landen, zoals Iran en Armenië, ook voorkomt, maar met variaties in spelling en uitspraak.

Hoewel Sakine geen veelvoorkomende naam is, heeft het een speciale betekenis voor sommige mensen vanwege haar associatie met Sakine Cansız. Sakine Cansız was een Koerdische activiste en een van de medeoprichters van de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Ze werd internationaal bekend om haar politieke betrokkenheid en haar strijd voor de rechten van de Koerdische bevolking. Na haar tragische dood in 2013 werd de naam Sakine voor sommige ouders een manier om hun respect en bewondering voor haar te tonen. Hierdoor kan de naam Sakine voor sommige mensen een symbolische betekenis hebben en wordt het geassocieerd met kracht, moed en activisme.

Computer gegenereerde tekst

Een andere schrijfwijze is Sâkine

Met een letter anders krijg je Sabine, Sadine, Safine, Sagine, Sahine, Sakibe, Sakile, Sakina, Sakinc, Sakinh, Sakino, Sakire, Sakiye, Saline, Samine, Sanine, Sarine, Satine, Savine, Sayine, Sekine, Wakine, Yakine, Zakine

Zie ook